Hertta Tampereella

Kevät saapuu jo kovaa vauhtia ja alkuvuosi on ollutkin Hertan suhteen kiireistä. Viime viikolla vierailimme Tampereen Lääkäripäivillä Tampere-talossa 20.-22.3.2019.

Lääkäripäivät olivat hyvin vilkkaat ja ensimmäistä kertaa Tampereen lääkäripäivien osallistujamäärä ylitti Helsingin lääkäripäivien osallistujat. Suuren osallistujamäärän huomasikin säpinässä Hertan osastolla. Kiinnostusta testiä ja sydäntautien ennaltaehkäisyä kohtaan oli runsaasti. Palaute testiä kohtaan oli hyvin positiivista ja monet lääkärit sanoivatkin, että sydänriskien ennaltaehkäisyyn kaivataan jotain uutta.

Otimme messuilla myös Hertta-testejä ja kolmen päivän aikana yli 300 kiinnostunutta kävi testissä.

Saman aikaisesti Lääkäripäivien kanssa järjestettiin Tampereella myös Suomen Ateroskleroosiyhdistyksen kevätkokous, missä tutkijat ja lääkärit sekä Suomesta että ulkomailta kokoontuivat päivittämään sydäntautialan uusia tuulia. Kokouksessa keramidit, joita Hertta-testissäkin mitataan, olivat hyvin edustettuina. Alan asiantuntijat niin Saksasta kuin Yhdysvalloista olivat tietoisia keramidien mahdollisuuksista ja niiden tuomasta paremmasta riskinarviosta.

Messujen vilinässä ei ehtinyt kuvata, mutta alla on nähtäväksi muutama otos rauhallisemmasta hetkestä lääkäripäiviltä.